E-mail en mailbox activeren na verhuis van uw domeinnaam

Om uw website en e-mail ook na uw verhuis perfect te laten werken, moet u de DNS-instellingen aanpassen en de nameservers updaten.

Lees ook: Website koppelen na verhuis van uw domeinnaam

1. Pas de MX-records aan

Standaard gebruikt u de mx-records van Easyhost (zie afbeelding):

• mx.mailprotect.be met een prioriteit van 10
  • mx.backup.mailprotect.be met een prioriteit van 50

Deze instellingen gebruikt u als het mailverkeer via Easyhost verloopt. Deze instellingen worden pas actief na het updaten van de nameservers (zie verder)!

mx-records

De standaard mx-records van Easyhost voor uw e-mailverkeer

Mailt u via een externe provider? Vraag de DNS-instellingen na!

Indien u voor het e-mailverkeer gebruikt maakt van een externe provider zoals Microsoft Office 365, Gmail of een eigen mailserver, vraagt u bij die provider de DNS-instellingen op om uw e-mail correct te laten werken na uw verhuis.

Zodra u die DNS-instellingen hebt (zoals bv. een aangepast mx-record), past u ze eenvoudig aan in het Easyhost controlepaneel via Mijn producten > DNS & Forwarding beheer. Ze worden pas actief na het updaten van de nameservers (zie verder).

Mailbox verhuizen van provider?

• Maak de mailboxen opnieuw aan bij uw nieuwe provider
  • Stel de DNS-instellingen in zoals hierboven beschreven
  • Wilt u uw oude e-mails ook in uw nieuwe mailbox zien?

Maak dan een export van uw oude mailbox en importeer die in de nieuwe.

2. Update uw nameservers

Om de wijzigingen aan de DNS-instellingen te bevestigen, moet u de nameservers updaten. Hiermee sluit u de verhuis van uw domeinnaam af. Tip: Begin pas aan deze stap als ook uw website correct gekoppeld is. Bent u overgestapt naar Easyhost?

Bent u overgestapt naar Easyhost? Volg deze stappen in het controlepaneel

Ga naar Mijn producten > Domeinnamen > Uw domeinnaam > Nameservers in het controlepaneel en kies "Easyhost nameservers" (zie afbeelding).

ns1.easyhost.be
ns2.easyhost.be

Lees meer over het updaten van de nameservers van uw domeinnaam

Let op! Het kan tot 24u duren eer deze aanpassing volledig is doorgevoerd. Nadien zal uw domeinnaam en e-mail volledig functioneel zijn bij de nieuwe provider.

Nameservers

Pas de nameservers aan naar "Easyhost nameservers" om de DNS-instellingen te bevestigen

Gerelateerde artikels