Hoe kan ik de nameservers van een domein updaten?

**Let op: het bewerken van Name Servers heeft invloed op het web- en mailverkeer naar de domeinnaam. Zorg er dus goed voor dat u weet wat u doet - lees eerst deze aanwijzingen.

U moet uw Name Servers zo instellen dat een domeinnaam naar een hostingpakket wijst. Indien u echter enkel maar een domeinnaam wil laten doorverwijzen naar een bestaande website, raadpleeg dan dit artikel over web forwarding.**

1. Log in op uw My.Easyhost.be hosting controlepaneel (https://my.easyhost.be/nl).

2. Ga naar het horizontaal menu bovenaan, klik op 'Mijn producten'.

Mijn producten

3. Zoek in het menu naar 'Mijn domeinnamen' en klik erop.

4. Zoek de domeinnaam waarmee u wil werken en klik op 'Beheer'.

Mijn domeinnamen

5. U ziet nu een overzicht met de Vervaldatum, de contactpersonen gekoppeld aan uw domeinnaam en de nameservers. Om de nameservers te wijzigen klikt u op het verticaal menu links en kiest u 'Nameservers'.

Domein details

6. Om aangepaste nameservers in te vullen, vinkt u het vak aan naast 'Andere nameservers'.

7. Vul de nameservers van uw hosting provider in en klik op 'Nameservers Opslaan'.

Name Servers

8. Er is even tijd nodig om de wijziging te laten doordringen.

9. Tip: U kunt uw nameservers hier controleren: http://who.is/dns/

Tags: - nameserver update - nameservers updaten - name server update - name servers - naamservers wijzigen - wijzig naamserver - dns server aanpassen - ns records wijzigen - nameservers instellen