Hoe kan ik de site testen op mijn hosting zonder de domeinnaam ernaar te laten verwijzen? (Hosts bewerken - Windows)

Hoe kan ik de site testen op mijn hosting zonder de domeinnaam ernaar te laten verwijzen? (Hosts bewerken - Windows)

Vraagt u zich af hoe u uw nieuwe website kunt testen, terwijl de oude website nog online staat? Dat kan, alles wat u moet doen is de HOSTS bestanden bewerken.

Normaal gezien zal uw browser, wanneer u een domeinnaam in de adresbalk invult, op zoek gaan naar de name servers van dat domein, om zo te weten te komen waar uw website gehost is. Wil u voorkomen dat de browser die controle doet, dan kunt u dit aangeven in het HOSTS bestand.

Zelfs wanneer de domeinnaam nog niet geregistreerd is, geen name servers heeft of de name servers ervan niet correct zijn omdat bijvoorbeeld het domein vervallen is of voor een andere reden, dan zal u zo de website nog altijd in uw browser kunnen bekijken.

Volg de onderstaande stappen om uw HOSTS bestand te openen en te bewerken in beheerdersmodus, door Kladblok te gebruiken.

1. Klik op de Windows zoekknop en tik 'Kladblok' in, om de snelkoppeling naar het Kladblok-programma te vinden. Open uw HOSTS bestand in admin modus

1. Ga naar de link naar uw Notepad, klik rechts op de naam en kies Als administrator uitvoeren

Notepad

Run as Administrator

2. Als Administrator, gaat u naar Bestand / Openen en bladert u naar: C:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts

Open

All files

hosts

2. Bewerk uw HOSTS bestand. Voor elk domein moet u één enkele lijn invullen, bestaande uit het IP gevolgd door alle hosts die u naar dat IP adres wil laten wijzen, telkens met één enkele spatie tussen. Dit is een voorbeeld:

xxx.xxx.xxx.xxx webhosting.be www.webhosting.be ssh.webhosting.be

hostsline

3. Opslaan

1. Klik op Bestand > Opslaan om uw wijzigingen op te slaan.

Save

2. Klik nu op Bestand > Sluiten om het bestand veilig te verlaten.

Exit

4. Test