Hoe kan ik de toegang voor een bepaalde FTP gebruiker beperken? (bevoegdheden & thuis map)

Hoe kan ik de toegang voor een bepaalde FTP gebruiker beperken? (bevoegdheden & thuis map)

Indien verschillende mensen gebruik maken van FTP om een verbinding te maken met verschillende hosts onder dezelfde hosting account, dan zal u hun toegang willen beperken.

Opgelet: u kunt de toegang enkel beperken bij accounts die u zelf aangemaakt hebt. De standaard root accounts kunnen niet aangepast worden.

Om de toegang te beperken via uw controlepaneel, gaat u als volgt te werk:

Om de map te wijzigen waartoe de gebruiker toegang tot heeft:

1. Log in op uw My.Easyhost.be hosting controlepaneel (https://my.easyhost.be/nl).

2. Bovenaan gaat u naar 'Mijn Producten' > 'Webhosting'.

Web hosting

3. In de lijst zal u uw hosts zien. Klik op 'Hosting Details' voor de host waarvan u de toegang wil beperken.

Host lijst

4. Klik aan de linkerkant op 'FTP gebruikers'.

Klik op 'FTP gebruikers'

5. U ziet een lijst met de FTP accounts die voor deze host aangemaakt werden. De kolom 'Gekoppeld aan' toont tot welke map de FTP beperkt is. Klik aan de rechterkant op 'Wijzig' om dit te wijzigen.

Lijst van FTP accounts

6. In het gedeelte Home Directory selecteert u de knop naast 'Koppel naar een andere FTP map'. In het tekstveld zet u het adres van de map waarmee de gebruiker moet werken. Hij zal niet naar een hoger niveau kunnen gaan.

FTP account formulier FTP aangepaste folder

7. Klik op 'Wijzig FTP gebruiker' onderaan, om de wijzigingen te bewaren.

8. Test dit uit via uw FTP client.

Wil u de toegang nog strenger beperken, dan kunt u de permissies wijzigen naar 'Enkel Lezen'; de gebruiker kan de map bekijken, maar geen wijzigingen uitvoeren.

9. In het gedeelte Permissies van het Wijzig-scherm klikt u de knop aan die naast 'Leesrechten' in plaats van 'Schrijf + Leesrechten’.

FTP Read permissions

10. Klik onderaan op 'FTP gebruiker wijzigen', om uw instellingen te bewaren.

11. Test dit uit via uw FTP client.