Hoe kan ik een domeinalias toevoegen in Plesk?

Het alias is een domeinnaam die u toevoegt aan uw hosting account. In plaats van zijn eigen content te bevatten, zal die doorverwijzen naar een ander domein naar keuze. U kunt dit bijvoorbeeld gebruiken om de domeinalias MijnOudewebsiteDomeinnaam.com toe te voegen en die laten doorverwijzen naar MijnNieuwewebsiteDomeinnaam.com.

Om dit te doen volgt u deze stappen:

1. Log in op uw Plesk controlepaneel.

2. Ga naar het horizontale menu bovenaan.

3. Klik op het tabblad Websites & domeinen.

Websites & Domains

4. Klik op de button Nieuw domeinalias toevoegen.

Add New Domain Alias

5. Vul het formulier in en klik op OK.

1. Indien u de Maildienst activeert, dan zullen de mailboxen die u onder het hoofddomein aangemaakt had, ook beschikbaar zijn onder het alias. Maar u zal geen specifieke mailboxen kunnen aanmaken voor het domeinalias.

2. Indien u de Webservice optie activeert, dan zal de website in de browser geopend worden op de URL van de alias. Indien u dit niet selecteert, dan zal de doorverwijzing niet geschieden. Maar u kunt nog altijd wel het doorzenden van de mail gebruiken, indien die geactiveerd is.

Fill in the form

6. Het domeinalias zal samen met uw andere gehoste domeinnaam verschijnen in het Websites & domeinen overzicht waar u het kan beheren.