Hoe kan ik een FTP gebruiker aanmaken? (Plesk)

1. Om in te loggen op je hosting controlepaneel ga je naar Mijn Producten >> Webhosting >> Hosting beheer.

Mijn Producten Webhosting

2. Vul je hosting gebruikersnaam en wachtwoord in.

Plesk

3. Heb je niet het uitgebreide menu, dan kan je dit openen via Show More / Meer tonen.

Show More

4. Ga naar FTP Access. Hier kan je je FTP accounts zien.

FTP Access

FTP accounts

5. Klik op Add New FTP Account / Nieuwe FTP account toevoegen.

Add New FTP Account

6. Vul het formulier in. Bij voorkeur:

1. De gebruikersnaam zou 6 - 10 letters of cijfers moeten zijn in kleine letters, Latijns schrift.
    2. Laat de home directory op de root staan, tenzij je er zeker van bent dat je aangepaste toegang nodig hebt.
    3. Kies een sterk wachtwoord.
  7. Klik op OK.
  8. Wacht een minuutje of twee tot de account actief is.