Hoe mijn domeinnaam verhuizen?

Uw domeinnaam verhuizen naar een nieuwe provider is heel eenvoudig. We leggen uit hoe dat precies in zijn werk gaat.

1. Registreer uw domeinnaam bij een nieuwe provider

Om uw verhuis te starten, bestelt u de domeinnaam bij uw nieuwe provider. Wilt u overstappen naar Easyhost, dan bestelt u de domeinnaam via onze website. Het systeem zal erkennen dat de gezochte domeinnaam reeds bezet is, waardoor u kan kiezen voor "verhuis".

Transfercode

Geef tijdens het bestelproces uw transfercode door om duidelijk te maken dat uw domeinnaam mag verhuisd worden. Dat kan in de laatste stap van het bestelproces. Eventueel kan u die code ook achteraf doormailen naar activation@easyhost.be.

Waar vind ik de transfercode van mijn domeinnaam?

Kijk de naam van de eigenaar na

Voor u de bestelling afrondt, kijkt u de gegevens van de eigenaar na. Standaard gebruiken we hiervoor de input van de facturatiegegevens. Als dat nodig is, past u deze gratis aan in de laatste stap van het bestelproces (zie screenshot).

last step

Transfercode doorgeven en eigenaar nakijken tijdens de laatste stap van het bestelproce

Verhuis een .BE domeinnaam

Verhuis een .COM, .NET, .ORG, .BIZ of .EDU domeinnaam

Verhuis een .CO.UK of .UK domeinnaam

Verhuis een .NL domeinnaam

Verhuis een .FR domeinnaam

Verhuis een .DE domeinnaam

2. Geef de DNS-instellingen van uw domeinnaam een update

De verhuis van de domeinnaam is eigenlijk puur een administratieve zaak, die geen onmiddellijke technische gevolgen heeft.

Maar na de verhuis zal uw vorige provider de DNS-instellingen van uw domeinnaam op termijn deactiveren.

Die DNS-instellingen bepalen welke server verantwoordelijk is voor het verwerken van de website en het mailverkeer voor dat domein. Zijn de DNS-instellingen niet correct geconfigureerd, dan gaan de e-mailfunctie en website offline.

Het is dus belangrijk om die bij uw nieuwe provider up-te-daten zodat uw website en e-mail vlot blijven werken.

We leggen uit hoe u de DNS-instellingen update om uw website en / of e-mail online te houden

Gerelateerde artikels