Hoe zorg ik voor Search Engine Optimization (SEO)?

Hoe zorg ik voor Search Engine Optimization (SEO)?

In het verleden was de belangrijkste factor om de aandacht van de zoekmachines te trekken de densiteit van trefwoorden - het aantal keren dat een bepaald trefwoord in uw website voorkomt. Tegenwoordig is het optimaliseren voor zoekmachines of Search Engine Optimization veel complexer. U moet zelfs een hoge densiteit van uw trefwoord vermijden. Daarentegen moet u de trefwoorden op strategische plaatsen zetten - dit is een lijst van deze plekken, en hoe u het correct doet:

In de navigatie


De variabelen bij uw navigatie helpen u om hoger in de SEO resultaten te komen maar bepalen ook de manier waarop het resultaat weergegeven wordt in de lijst.

 1. In uw back-end gaat u naar het menu in de zijbalk. Klik op 'SEO'. Dit opent het SEO paneel voor de navigatie op uw pagina. De structuur van de pagina is erg belangrijk - zorg voor korte en duidelijke omschrijvingen.

  SEO SEO paneel

  1. 'Openen voor Zoekmachines' - vink dit aan wanneer uw website klaar is. Hierdoor maakt u uw website beschikbaar om geïndexeerd te worden door de zoekmachines.

  2. 'Titel': De titel van de pagina wordt weergegeven in het tabblad van de browser.

  3. 'Omschrijving': Deze tekst zal verschijnen onder de paginatitel in de zoekmachines.

  4. 'Trefwoorden': Vul hier 3 - 5 trefwoorden of trefzinnen in - een paar algemene, en enkele die enkel voor deze pagina relevant zijn.

  5. 'Vriendelijke URL': Hier bepaalt u het adres van die bepaalde pagina. Het beste schrijft u gewoon de naam van de pagina, in kleine letters, gescheiden door koppeltekens.

 2. Herhaal dit voor al uw pagina's.

 3. Verzenden.

 4. Vergeet niet om te Publiceren of de wijzigingen worden niet van kracht.

In de tekst

Tekst is de krachtigste SEO factor. Gebruik uw belangrijkste trefwoorden in titels, en aan het begin van teksten en paragrafen.

 1. Zorg ervoor dat u titels correct aanbrengt. Klik daarvoor op uw tekstveld.

 2. Selecteer de tekst die een titel moet worden.

 3. Uit het uitklapmenu wijzigt u nu Normal naar Heading 1.

 4. Klik het menu weg.

  Heading

In de afbeeldingen

Zoekmachines kunnen de inhoud van een afbeelding niet indexeren. Gebruik Alt (alternatieve) tekst om zelf een beschrijving te voorzien.

 1. Beweeg de cursor over de afbeelding tot u het symbool 'Afbeelding Bewerken' ziet verschijnen. Klik erop.

 2. U bevindt zich nu in het Bewerken: Afbeelding paneel. In het tabblad Tekst vindt u het vak Alt. Let op. Het gebruik van de Titel en Omschrijving vakken zal ook uw SEO bevorderen, maar de tekst zal ook in uw pagina verschijnen. De Alt-tekst zal enkel zichtbaar zijn wanneer de afbeelding niet geladen kon worden.

 3. Verzenden.

  Alt