Wat is een A-record? Hoe kan ik het aanmaken / wijzigen?

Na een wijziging in de DNS volgt er een periode om de wijziging te laten doordringen, en in die periode kan een DNS-check verkeerde waarden teruggeven. De distributietijd bedraagt meestal 1 uur, maar kan oplopen tot 4. De distributietijd van nameservers kan tot 24u bedragen, soms zelfs tot 36u.

Het A-record of Address Record verstrekt informatie over het IP adres van uw host/domeinnaam. Het is de link, de verbinding tussen de naam van uw website en het IP adres van de machine waarop uw bestanden staan.

Wanneer uw domeinnaam niet geregistreerd is bij hetzelfde bedrijf als waar uw website gehost is, dan zal u in de praktijk informatie moeten opvragen over het IP adres van de hosting server, en dit als een A-record aanmaken met de hulp van uw registrar.

Indien u het A-record wil wijzigen voor een domeinnaam die bij My.Easyhost.be geregistreerd is, volg dan deze stappen:

1. Log in op uw My.Easyhost.be hosting controlepaneel (https://my.easyhost.be/nl).

2. Bovenaan kiest u 'Mijn Producten' > 'DNS & Forwarding beheer'.

Mijn Producten

3. U ziet nu een lijst met uw domeinnamen en het type DNS record dat zij (kunnen) hebben. Klik op de 'A' knop.

Lijst met uw domeinnamen

4. U ziet alle A-records die horen bij de domeinnaam.

Lijst van A-records

5. Om uw huidig A-record te wijzigen:

1. Als u echt zeker bent van wat u aan het doen bent, kies dan de host die u wenst te wijzigen en klik op 'Wijzig'.

2. Vul het nieuwe IP adres in en, indien nodig, wijzig de Time To Live (TTL).

IP address + Time To Live (TTL)

3. Klik op '+ Opslaan'.

4. Proficiat! U bent klaar. Denk er wel aan dat het even kan duren vooraleer de wijziging effect heeft.

5. U kunt uw records hier controleren: http://who.is/dns/

6. Om een nieuw A-record toe te voegen:

1. Ga naar onderaan de lijst. Geef in het linker tekstveld een naam aan het subdomein of laat dit blanco indien u het A-record voor de domeinnaam zelf wil aanmaken.

2. Vul in het rechter tekstveld het IP adres in.

3. Wijzig desgewenst de Time To Live (TTL).

IP address + Time To Live (TTL)

4. Klik op '+ Toevoegen'.

5. Proficiat! U bent klaar. Denk er wel aan dat het even kan duren vooraleer de wijziging effect heeft.

A-record toegevoegd

6. U kunt uw records hier controleren: http://who.is/dns/