Wat is een AAAA-record? Hoe kan ik het aanmaken / wijzigen?

Na een wijziging in de DNS volgt er een periode om de wijziging te laten doordringen, en in die periode kan een DNS-check verkeerde waarden teruggeven. De distributietijd bedraagt meestal 1 uur, maar kan oplopen tot 4. De distributietijd van nameservers kan tot 24u bedragen, soms zelfs tot 36u.

Net als bij het A-record koppelt het AAAA-record (of het quad A-record) uw domeinnaam aan een IP adres. Het verschil is dat het A-record met IPv4 werkt (vb. 217.21.190.81) terwijl het AAAA-record met IPv6 werkt (2002:0:0:0:0:0:d915:be51). Om een AAAA-record in te stellen volgt u deze stappen:

1. Log in op uw My.Easyhost.be hosting controlepaneel (https://my.easyhost.be/nl).

2. Kies bovenaan 'Mijn Producten' > 'DNS & Forwarding beheer'.

Mijn Producten DNS & Forwarding beheer

3. Klik op de 'AAAA' knop of volg 'DNS & Forwarding' > 'AAAA-records'.

AAAA-records

4. Om uw huidige AAAA-records te wijzigen:

1. Klik op ‘Wijzig’.

2. Wijzig de AAAA waarde van de bestemming.

3. Wijzig desgewenst de Time To Live (TTL) .

Verander destination + Time To Live (TTL)

4. Klik op '+ Opslaan'.

Opgeslaan

5. U kunt uw records hier controleren: http://who.is/dns/.

5. Om AAAA-records toe te voegen:

1. Vul de naam van het subdomein in het linker tekstveld in. Wil u een AAAA-record aanmaken voor de domeinnaam zelf, laat dan het tekstveld leeg.

2. Vul de waarde van het IPv6 record in in het rechter tekstveld.

Voeg destination + Time To Live (TTL) toe

3. Klik op '+ Toevoegen'.

Opgeslaan

4. U kunt uw records hier controleren: http://who.is/dns/.