Wat is een SRV-record? Hoe kan ik het aanmaken?

Na een wijziging in de DNS volgt er een periode om de wijziging te laten doordringen, en in die periode kan een DNS-check verkeerde waarden teruggeven. De distributietijd bedraagt meestal 1 uur, maar kan oplopen tot 4. De distributietijd van nameservers kan tot 24u bedragen, soms zelfs tot 36u.

Het SRV-record is een soort DNS Record dat de locatie bepaalt van servers voor specifieke diensten. Het is vereist wanneer u gebruik maakt van diensten zoals SIP, XMPP, CalDAV, LDAP en andere.

Het SRV-record heeft het volgende formaat:

[_service].[_protocol].[hostname]. [TTL] [class] SRV [prioriteit] [gewicht] [poort] [bestemming]

Een voorbeeld van een SRV-record:

_caldav._tcp.ninefortwo.be. 3600 IN SRV 0 5 80 caldav.ninefortwo.be

Om het SRV formulier in uw My.Easyhost.be hosting controlepaneel (https://my.easyhost.be/nl) te vinden volgt u deze stappen:

1. Bovenaan kiest u 'Mijn Producten' > 'DNS & forwarding beheer'.

Mijn Producten

2. U ziet een lijst met uw hosts. Klik op 'DNS & forwarding' bij de host waarvoor u een SRV-record wil toevoegen.

DNS & forwarding beheer

3. In het verticale menu links kiest u de 'SRV-records' optie.

SRV-records

U moet de volgende details invullen in het SRV-record formulier:

1. Service: _caldav

2. Protocol: _tcp

3. Hostname: / (leeg laten: want is geen subdomein => is hoofddomein)

4. TTL: 3600

5. Prioriteit: 0

6. Gewicht: 5

7. Poort: 80

8. Bestemming: caldav.ninefortwo.be

SRV-record formulier