Wat is een webforward? Hoe kan ik het aanmaken / wijzigen?

Een webforwarding zal uw domeinnaam of subdomein naar een andere site doorverwijzen. Het forwarden kan ofwel op rechtstreekse ofwel op gemaskeerde (cloaked) wijze gebeuren. Is de forwarding rechtstreeks, dan zal de URL in het adres veranderen na de forward.

In dit artikel leest u hoe u een rechtstreekse webforward kunt aanmaken.

Een webforward kan niet tegelijkertijd bestaan naast een A record. Indien er al een A record bestaat voor het domein waarvoor u een webforward wilt instellen dan moet dit eerst verwijderd worden.

STAP 1: ZOEK NAAR EEN A-RECORD EN VERWIJDER HET

1. Log in op uw hosting controlepaneel My.Easyhost.be.

2. Kies bovenaan 'Mijn Producten' > 'DNS & Forwarding beheer'.

Mijn Producten

3. U ziet nu een lijst met uw domeinnamen en het type DNS record dat zij (kunnen) hebben. Klik op de 'A' knop.

Lijst met uw domeinnamen

4. U ziet alle A-records die horen bij de domeinnaam.

Lijst van A-records

5. Om het A-Record te verwijderen voor de domeinnaam waarvoor u een forward wil instellen, klikt u op de "X" button rechts. Zorg ervoor dat u zowel het A-record voor de gewone domeinnaam als de A-records voor de www.-versie verwijdert.

Delete

LET OP!: Deze stap moet u enkel doen bij de domeinnaam die u wil forwarden. De DNS-records van de domeinnaam waarnaar u wil verwijzen moet u NIET wijzigen!

STAP 2: STEL DE WEBFORWARDING IN

1. Log in op uw hosting controlepaneel My.Easyhost.be.

2. Kies bovenaan 'Mijn Producten' > 'DNS & Forwarding beheer'.

Mijn Producten

DNS & Forwarding beheer

3. Klik op de 'FWD' knop of volg 'DNS & Forwarding' > 'Webforwarding'.

Forwarding

4. Om uw huidige Webforwarding instellingen te wijzigen:

1. Klik op '+ Opslaan'.

2. Wijzig de de bestemming.

Wijzig bestemming

3. Klik op 'Wijzig'.

Opgeslaan

5. Om een Webforwarding toe te voegen:

1. Vul de naam van het subdomein in het linker tekstveld in. Indien u een forward wil aanmaken naar de domeinnaam zelf, laat dan het linker tekstveld leeg.

2. In het rechter tekstveld vult u de URL van de bestemming in, bijvoorbeeld: http://ninefortwo.be/

1. Tip: u mag geen actief A-record hebben voor dat domein of subdomein. Hebt u dat wel, wis het en ga verder.

Voeg bestemming toe

3. Klik op '+ Toevoegen'. Het record zal meteen verschijnen.

Opgeslaan

STAP 3: HERHAAL DIT OOK VOOR DE WWW

Wanneer u een webforward aanmaakt voor uw gewone domein, zal dit niet automatisch de www. versie doorverwijzen. Herhaal daarom STAP 2 om de webforward voor de www. versie van de domeinnaam aan te maken en die naar de www. versie te laten verwijzen van het doel domein.