Website koppelen na verhuis van uw domeinnaam

Om uw website en e-mail ook na uw verhuis perfect te laten werken, moet u de DNS-instellingen aanpassen en de nameservers updaten.

Lees ook: E-mail en mailbox opzetten na verhuis van uw domeinnaam

1. Pas het A-record aan naar het IP-adres van uw hosting

Het A-record van de domeinnaam moet verwijzen naar het IP-adres van de server waarop de hosting geplaatst is.

Vul voor deze 3 hostnames het IP-adres van uw hosting in:

1. De domeinnaam zelf: uwdomeinnaam.be
  2. Het www-subdomein: www.uwdomeinnaam.be. Zo komen bezoekers ook op uw website terecht als ze www voor uw domeinnaam zetten.
  3. Het ftp-subdomein: ftp.uwdomeinnaam.be. Zodat u dit kan gebruiken als servernaam in een ftp-programma.

In Controlepaneel vindt u dit via Mijn producten >> DNS & Forwarding beheer >> Uw domeinnaam >> A-records (zie afbeelding).

Arecord

Uitzondering voor Windows hosting bij Easyhost

De hostname van de ftp-server is dan altijd windowsftp.combell.com ipv. ftp.uwdomeinnaam.be.

Wilt u toch ftp.uwdomeinnaam.be gebruiken in uw ftp-programma, maak dan een CNAME record aan voor ftp.uwdomeinnaam.be met als bestemming windowsftp.combell.com (zie afbeelding).

CNAME

Maak een CNAME aan als u toch via ftp.uwdomeinnaam.be wil inloggen op uw ftp-client

Wat is het IP-adres van mijn hosting?

Hebt u webhosting bij Easyhost? Dan vindt u het IP-adres terug in controlepaneel. Ga naar Mijn Producten > Mijn Webhosting. Open de account waarmee u wil werken, door op de Hosting details te klikken. Navigeer naar het paneel links. U zou nu in het paneel Overzicht moeten zijn. Zoek naar het IP-adres dat er vermeld staat, en kopieer het.

Hebt u elders webhosting? Kijk dan even op het controlepaneel van uw hostingprovider of vraag na bij uw webontwikkelaar.

IPadres

Het IP-adres van je hosting in het controlepaneel

A

Link uw hostnames aan het IP-adres van uw hosting met een A-record

2. Update uw nameservers

Om de wijzigingen aan de DNS-instellingen te bevestigen, moet u de nameservers updaten naar die van uw nieuwe provider. Hiermee sluit u de verhuis van uw domeinnaam af.

Tip: Begin pas aan deze stap als ook uw e-mail en mailboxen correct zijn ingesteld.

Bent u overgestapt naar Easyhost? Volg daze steppen in het controlepaneel

1. Ga naar Mijn producten > Domeinnamen > Uw domeinnaam > Nameservers

2. Kies voor 'Combell nameservers' en bevestig (zie afbeelding).

Lees meer over het updaten van de nameservers van uw domeinnaam

Let op! Het kan tot 24u duren eer deze aanpassing volledig is doorgevoerd. Nadien zal uw domeinnaam en e-mail volledig functioneel zijn bij de nieuwe provider.

CNAME

Pas de nameservers aan naar "Easyhost nameservers" om de DNS-instellingen te bevestigen

Gerelateerde artikels: